2019. 11. 25

Élménykonferencia pedagógusoknak

Születésnapi konferencia

A TANDEM 2019-ben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját – ebből az alkalomból úgy döntöttük, ünnepeltként mi magunk szeretnénk ajándékot adni azoknak, akik számunkra célcsoportként fontosak voltak ez alatt az eddigi tíz évünk alatt. Az egyik ilyen célcsoportunk a pedagógusok, akiknek a munkáját szerettük volna kiegészíteni, támogatni, könnyebbé tenni különböző programjainkkal.

Így november 22-én megrendezésre került pedagógusoknak szóló élménykonferenciánk, amelyen nagy örömünkre sok pedagógus vett részt.

Konferenciánk elsődleges célja az volt, hogy élményalapon kóstolót adjon a pedagógusok számára az olyan nem-formális módszerekből, amelyeket munkájuk során alkalmazhatnak.

Ezen felül igyekeztünk frissítő élményt kínálni a résztvevők számára, közösségi találkozást nyújtani együtt megélt, csoportos élmények által, illetve lehetőséget nyújtani a pedagógusok számára a tanulás olyan formájára, ahol nem gondolkodni kell, hanem csak önfeledten átadni magunkat az élménynek.

Mindezt színes programmal, úgymint a dramatikus technikák alkalmazása a kapcsolatépítésben, a konfliktus és a kapcsolatkezelés, szupervízió és esetfeldolgozás Bálint-módszerrel, a mozgás mint testtudat és testi kifejezés, ének és zene helye az emberségünk formálásában, internetbiztonság, játékbarát iskola, valamint életszemlélet és mozgásfejlesztés  - a jóga helye az oktatásban elnevezésű kiscsoportos foglalkozással próbáltuk elérni.

Az estébe nyúló programot, pedig egy kellemes kulturális eseménnyel, Jakubecz László és Reiter István Ady Endre éjszakái című előadásával zártuk.

Ezúton is köszönjük minden kedves résztvevőnknek a jelenlétet, valamint a bátorító és építő visszajelzéseket.

A konferencia megrendezését a Kisebbségi Kulturális Alap támogatta.

Image
KKA