2018. 03. 19

Élménybeszámoló EVS-önkéntesünktől Budapestről

Sziasztok!

Kovács Pityu vagyok és Budapestről jelentem :), hogy már egy hónap eltelt az EVS-önkéntességi programomból a Rogers Alapítványnál, amibe a TANDEM segítségével kapcsolódtam be.

Még a legpozitívabb várakozásaimat is felülmúlta ez a rövid, de annál gyorsabban eltelt idő. A Rogers csapata nagyon kedvesen, szeretetteljesen fogadott és segített gyorsan bekapcsolódni, beilleszkedni az ő életükbe. Mind szakmai, mind emberi szempontból már most nagyon sokat kaptam, és hol van még a program vége? :) Csak néhány élmény, esemény mutatóba ebből az egy hónapból:

  • egy antarktiszi fényképes élménybeszámoló első kézből a Budapesti Állatkert egyik biológusától - azért ez menő dolog nem? :)
  • az Amnesty International Magyarország aktivistáinak a menekültkérdést feszegető interaktív foglalkozása – az empátia, más helyzetébe való beleélés képessége érdekes nézőpontot tud felvillantani
  • egy vendégünk régi, kidobott :(, de gyönyörű családi fényképeket, albumokat hozott és mi szabadon kiélhettük ezeken művészi hajlamainkat, vágtuk, ragasztottuk, firkáltuk őket – nagyon jó volt ez is
  • egy rendhagyó „kémiaóra”, amin a gumicukrok titkos életébe és sok más praktikus, hétköznapi kémiai folyamatba nyertünk bepillantást
  • vendégünk volt Tóth Balázs is, aki a Hiedelmeink c. könyv társszerzőjeként arról beszélgetett velünk, hogyan alakulnak ki az emberek gondolatai, véleményei (hiedelmei) a világ alapvető dolgairól (pl. miben hiszünk és miért, a vallás, egészség kérdései, összeesküvés-elméletek)

Ez mellett a mindennapok élményei is felvillanyozóak – jó látni azt, hogy egy alternatív, nem hagyományos iskolai környezetben mennyivel effektívebb, lazább tud lenni a tanulás-tanítás folyamata, milyen sokat tud adni a személyes, partneri, egyenrangú hozzáállás tanár és diák számára egyaránt.

Folytatás következik! :)