12. 10. 2017.

Mesterségem CíMERRE? pályaválasztási nap Csallóközaranyoson 2017. október 11.

Mesterségem CíMERRE? Csallóközaranyos 38

Idén ősszel, első alkalommal került megrendezésre a Mesterségem CíMERRE? pályaválasztási nap Csallóközaranyoson a Kóczán Mór Alapiskolában. A pályaválasztási napon az alapiskola 8. és 9. osztályos tanulói vettek részt. A tanulók a délelőtt folyamán kiscsoportos foglalkozásokon vettek részt, ahol saját erősségeikkel, és egymás pozitív tulajdonságainak visszajelzésével foglalkozhattak, kihangsúlyozva azokat a jellemzőket, melyeknek leginkább szerepük van a pályaválasztásban. Ezen tulajdonságok, tehetségek mentén elindulva a délelőtt második felében különböző nem formális gyakorlatokon keresztül juthattak közelebb a számukra legmegfelelőbb szakmához.

délutáni program a délelőtti felismerésekre, tanulásokra építve olyan lehetőségeket kínált, melyeken keresztül a diákok megerősítést nyerhettek az általuk kiválasztott iránnyal kapcsolatban. Beszélgethettek tíz környékbeli középiskola képviselőivel, kérhettek egyéni pályaorientációs tanácsadást, készíthettek kreatív névjegykártyákat, óriás társasjátékon keresztül megismerkedhettek a középiskolás élet rejtelmeivel, felpróbálhatták az áhított szakma egyenruháját/munkaruháját, s végül, de nem utolsó sorban, beszélgethettek az egyes szakmák képviselőivel, akik az "Élő Könyvtárban" álltak rendelkezésre, hogy a diákok kérdéseit megválaszolhassák. A diákoknak szóló programokkal párhuzamosan a szülők és a tanárok rendhagyó szülői értekezleten vehettek részt, ahol információkat, eszközöket kaphattak ahhoz, hogy hogyan segíthetik még hatékonyabban gyermekeiket, diákjaikat a pályaválasztásban.

A mozgalmas nap végén, a tombolahúzást követően sok új információval és élménnyel a tarsolyukban térhettek haza a nagy döntés előtt álló résztvevők.