03. 09. 2017.

Felszállópálya 2017

A Felszállópálya egy 25 órás alapképzés azoknak, akik csoportokkal foglalkoznak vagy csapatban dolgoznak és szívesen használnák ki tevékenységük során az élményalapú nemformális eszközöket és módszereket, amikkel mi a TANDEM-ben 2009 óta foglalkozunk.

Kinek ajánljuk a képzést?

A képzést minden olyan fiatal felnőttnek ajánljuk, aki

 • Ifjúsággal vagy más csoportokkal foglalkozik:
  • gyakorló tanároknak, nevelőknek
  • pedagógushallgatóknak
  • civil szervezetek vezetőinek és önkénteseinek
  • teamleadereknek, vezetőknek
  • mindazoknak, akiket érdekel a nem hagyományos képzések, tréningek világa
 • közösségszervezőként csoportokkal dolgozik
 • szimpatizál a TANDEM tevékenységével és szeretne közelebbről ismerkedni munkásságunkkal

Mit nyújt a képzés?

A képzés a saját élményű tanulásra épít. Ez azt jelenti, hogy a 3 nap alatt - péntek délutántól vasárnap délutánig - a csoporttagok mindegyike kap lehetőséget a csoportvezetés kipróbálására és gyakorlására védett környezetben ("mintha-helyzet", akvárium-gyakorlatok). Az elméleti ismeretanyag és a gyakorlatok folyamatosan váltják egymást a tréningen. Egy olyan jókedvű közegben eltöltött hétvégét, ahol újra élheted a játék örömét, megtapasztalhatod, hogy a tanulás is lehet élmény, kicsit közelebb kerülhetsz másokhoz és önmagadhoz, illetve belekóstolhatsz a TANDEM működésébe is.

A képzés a következő tematikus blokkokból épül fel:

 • Önismeret
 • A csoportműködés alapjai, ezen belül:
  • világos célkitűzés
  • csoportdinamikai folyamatok észlelése (fázisok, szerepek)
  • többszintű figyelem
  • személyre szabott visszajelzések adása és fogadása
 • Játékvezetés és képzés: a tervezés lépései és szempontjai
 • Csoportvezetés módszerei és eszközei

Ki tartja a képzést?

A 25 órás képzést két senior tréner Urbán Péter és Buzgó Éva fogják tartani.

Obrázok
Buzgo Eva

         Buzgó Éva

Gyerekkorom óta sokféle dolog érdekelt, szerettem volna zenész, matektanár, néprajzkutató, pszichológus lenni. Végül nem lettem sem tanár, sem kutató, még csak utcazenész sem, viszont sikerült egy olyan munkát és egy olyan közeget találnom, ahol több terület, több típusú munka és feladat találkozik, én meg lubickolhatok a változatos szerepek között: lehetek ötletelő, projektvezető, szervezeti jövőtervező és mellette az íróasztaltól távol lehetek lelkes felvételi információátadó vagy épp dobófal játékmester.

 

 

 

Obrázok
Urban Peter

      Urbán Péter

Mikor nem csoportot vezetek, akkor a pozsonyi Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karán dolgozok mint kutató. Szakterületem a két világháború közötti német nyelvű sajtó Pozsonyban. Tudásomnak és (élet)tapasztalatomnak javát koblenzi, brémai, maastrichti és bécsi tanulmányi utakon szereztem. S bár külföldi élményeim felejthetetlenek, otthon mégis a Felvidéken érzem magam: Gömörben, ahonnan származom, Pozsonyban, ahol 15 évet éltem, és Komáromban, ahol 2015 óta élek családommal. Büszke vagyok palóc gyökereimre, tisztelem a hagyományokat, de nem félek a változásoktól sem. Szeretem az embereket, a könyveket és a focit. Így, ebben a sorrendben. Ez a mondat sokszor jut eszmbe: If you want to be happy, be. Ebben szeretnék segíteni másoknak is: hogy megtalálják a boldogságukat. Szerintem az önismeret útja vezet el hozzá.

 

 

A képzés időpontja:

2017. október 27-29.

Pénteken (okt.27.) 17:00-18:00 között van az érkezés és a regisztráció, hogy mindenki meg tudjon érkezni akár egy hosszabb munkanap után is.

Vasárnap (okt.29.) pedig 13:00-kor fejeződik be a program, amit egy közös ebéd követ, hogy még a délután folyamán haza tudjanak utazni a messzebbről érkezők is.

Helyszín: Karva, Korava ház (946 36 Karva, h.sz. 186)

A képzés ára két részből tevődik össze. Az egyik a szakmai program ára, vagyis maga a képzés összege, amely 80 euró. A második része pedig a szállás (2 éjszaka) és az étkezés költsége (pénteki vacsorát, szombati reggelit-ebédet-vacsorát, és a vasárnapi reggelit-ebédet tartalmazza) amely 32 Euró. Részletfizetés lehetséges, aminek a menete a következő: Az első részletet (50 eur) kérjük befizetni a jelentkezési határidőig (vagyis október 13-ig) vagy a TANDEM,n.o. bankszámlaszámára: SK7302000000002659482553, ahol a megjegyzésben a teljes nevet kérjük beírni, illetve azonosítónak ("variabilny symbol") a 20170818-as számot, vagy személyesen a TANDEM-irodában a Danubius kollégium épületének első emeletén (Dunajské nábrežie 12, 945 01 Komárno). Érkezés előtt érdemes facebookon egyeztetni, hogy biztosan jó időpontban érkezz.

Jelentkezési határidő: 2017. október 13., 17,00

Jelentkezés módja: A jelentkezésed az előleg befizetése és az online jelentkezési lap kitöltése által válik érvényessé. Ezt a következő címre kattintva tudod megtenni: https://goo.gl/em5Qxu

 

Kérdés és/vagy bővebb információ: Borvák Mária, borvak.maria@tandemno.sk, 0908 089 720

A képzés minimum 10 jelentkező esetén valósul meg. A maximális létszám 20 fő.