31. 03. 2015.

"Mesterségem cíMERRE?" pályaválasztási nap Szlovéniában

MCM alapiskola Lendva

Pályaválasztási napot tartottunk 2015. március 16-án a szlovéniai Lendván, magyar alap-és középiskolások részére.

A pályaválasztás előtt álló diákokkal a délelőttöt kiscsoportotkban töltöttük. Önismereti és kommunikációs gyakorlatokon keresztül kerülhettek közelebb ahhoz a szakmához, hivatáshoz, ami a leginkább testhezálló számukra. Megkerestük azokat a tulajdonságokat, amelyek elengedhetetlenek egy-egy foglalkozáshoz, és kérdéseket fogalmaztak meg a témával kapcsolatban, így is készülve a délutáni programokra.

A hatalmas tornateremben és az iskola hátsó kertjében berendezett standokon konkrét információkat kaptak, és sajátélményű módszereket is kipróbáltak a diákok. Készíthettek névjegykártyát a Kreatív standon, beszálhattak a „Jövőgépbe“, ahol a választott szakmák egyenruháiba öltözhettek, belekóstolhattak az egyetemi életbe a „Felvételizz okosan!“ társasjáték mezőin keresztül, végigsétálhattak a „vak“ jövőn az „Életpálya kötélpálya“ útvonalain, és feltehették konkrét kérdéseiket a számukra legaktuálisabb szakmájú „Élő Könyvnek“, akik a környékről meghívott szakemberek voltak. Akinek még a beszélgetések után is maradt kérdése, az felkereshette az egyéni tanácsadás standját, ahol egyénre szabott beszélgetés folyt.

A sikeres és tanulságos, első külföldi pályaválasztási napért, a meghívásért és szervezésért köszönet a Lendvai Kétnyelvű Középiskola vezetőségének és tanárainak.

A programról bővebb információk itt találhatók.