12. 07. 2019.

Workshopok a Labirintus udvarban

Karrier, szokások kialakítása, együttműködés

KEDD 15:30-17:00

Szokásaink mérlegén - workshop Kaszmán-Saróka Liliána trénerrel
Mindennapjaink minőségét szokásaink egyvelege adja meg. Ha tudatosan megvizsgáljuk rutinjainkat, elemezzük azok hatását, fényt deríthetünk sikerünk, esetleg sikertelenségünk okaira. Hol van a határ a rossz szokások és a támogató szokások között? Hogyan kell új elemeket beépíteni a napi teendők közé, melyek erőt, löketet adnak? A workshopon te is mérlegelheted, hogy téged szolgál-e a szokásrendszered.

SZERDA 13:00-14:30

A változás kezdete - NLP a hétköznapokban, workshop Sikula Gábor pszichológussal
A legizgalmasabb számomra a neuro-lingvisztikus programozásban az, hogy új utakat nyit meg még a legnehezebb helyzetekben is. Az NLP nem csupán hasznos technikák és módszerek gyűjteménye, hanem egy olyan szemlélet, amellyel sokkal szabadabban és hatékonyabban élheted az életed. Most itt van az alkalom, hogy ezen a workshopon belekóstolj az NLP alapjaiba, ahol kipróbálhatsz és elsajátíthatsz olyan technikákat, amelyek hasznos erőforrásaid lehetnek az életed bármely területén.

CSÜTÖRTÖK 13:00-14:30

Tudatos karrier építése a középiskolától a munkaerőpiacig. Saját helyzet elemzése, terv készítése Szűcs István pályaorientációs tanácsadóval, munkaerőpiaci szakértővel
Az elmúlt 5 évben hihetetlen változásokon ment keresztül a munkaerőpiac: évtizedek óta nem látott munkaerőhiány, egyre több  eddig még nem létező munkakör megjelenése, digitalizáció és más kihívások jellemzik. A workshopon alkalmad nyílik arra, hogy a saját pályaorientációs és karrierkérdéseiddel foglalkozz és lépj előre, annak érdekében, hogy biztosan megtaláld a neked való helyet a munkaerőpiacon a megváltozott körülmények között.

PÉNTEK 13:00-14:30

Konfliktuskezelés 2.0 - workshop Rabec István trénerrel
Ha már volt vagy épp van nehéz helyzeted valakivel, ami foglalkoztat, jár benned, akkor gyere el a workshopra. Megtudhatod, mit csinálsz jól, és mit szúrsz el a konfliktusokban, mire kell jobban figyelned, mit kell másképp csinálnod, hogy problémamegoldó(bb) legyél. Konfliktusok vannak. Jó, ha el tudunk benne igazodni, megtanuljuk kezelni ezeket. Ez lehet egy lépés ebben. 

Ami várható: Kiindulópontként egy konfliktuskezelési kérdőívet veszünk alapul, ennek segítségével határozzuk meg, illetve határozod meg a magad számára, hogy min is kellene változtatnod. Ehhez néhány eszközt próbálunk ki a workshopon, ami segíthet ebben. 

SZOMBAT 10:00-11:30

Egyedül nem megy...az innováció. Közös alkotás workshop Lelovics Andreával
Ha valóban sikeres terméket vagy szolgáltatást akarok létrehozni, ideje elfelejtenem a „mi készítjük nektek” hozzáállást. Ez az első lépés a közös alkotásban. Együtt többet és jobbat érhetünk el, és az alkotás mindenképpen érdekesebb, mint az eddig megszokott módszerekkel. Ez a workshop témája. Ha eljössz, közösen állíthatjuk össze a programját.

SZOMBAT 13:00-14:30

Unalmas meeting < Izgalmas meeting - worskhop Páll Gáborral
Ha még nem voltál rémunalmas megbeszélésen, ahonnan a legszívesebben menekültél volna, mert a legjelentéktelenebb kérdéseken is órákhosszat rágódtak a többiek, vagy olyanon, ahol szóhoz se jutottál, mert csak a leghangosabbakat hallgatták meg, akkor ez a workshop nem neked szól.

Ha viszont van tapasztalatod rossz hangulatú, elhúzódó és/vagy eredménytelen megbeszélésekkel, akkor itt a helyed a workshopon. A Roundspeak egy olyan megbeszélési módszer, ami 6-8 fős kiscsoportokban alkalmazható, elősegíti, hogy mindenki szót kapjon, mindenki érvelhessen, s mindezt úgy, hogy az eredeti témától minél kevésbé térjünk el. Kiváló döntések meghozatalához, témákban való elmélyüléshez, mítingek lebonyolításához.

A workshop során egy megbeszélést fogunk szimulálni, amit kipróbálunk először a „hagyományos” megbeszélési módszerrel, majd Roundspeakkel. A résztvevők száma limitált, 8 fő.Lélek, belső egyensúly, művészet


KEDD 14:00-16:00, SZERDA, CSÜTÖRTÖK, PÉNTEK, SZOMBAT 10:00-12:00

Labirintusjárás: Séta a legbensőbb énünkhöz
A Labirintus nem útvesztő, hanem egy útvonal. Egyjáratú. Nem lehet eltévedni benne. A középpont felé tart, majd onnan kifelé. Ez egy meditáció, egy szimbolikus zarándoklat, amely lecsendesíti az elmét, annak érdekében, hogy a szív kinyílhasson, és úgy tudj visszatérni a világba, hogy egy mélyebb, tisztább megértéssel rendelkezz arról, valójában ki is vagy.

SZERDA 10:00-11:30

Művészetterápia mindenkinek - napindító workshop Görözdi Ráhel pszichológussal
Nem kell művésznek lenni ahhoz, hogy életünk része legyen az alkotás!
A művészetterápiában nem a végeredményen van a hangsúly, hanem a kisérletezésen, játékon, magán az alkotó folyamaton.
A lényeg, hogy jelen legyünk, hogy időt és teret adjunk önmagunknak, egymásnak. Megtapasztalhatjuk az alkotás örömét, kifejezhetjük énünk szavakkal nehezen hozzáférhető tartalmait. A képzőművészet-terápia segít önmagunk jobb megismerésében, segít a nehéz, traumatikus élmények feldolgozásában. 

Gyere el a workshopra, ha szeretnéd kifejezni érzéseidet, vágyaidat, félelmeidet egy támogató közegben, ha új technikákat szeretnél megismerni, inspirációt gyűjteni, feltöltődni.
A workshop maximális létszáma 8 fő.

SZERDA  13:00-14:30

Út a derűs Önmagunk felé (hol lehet az Egyszerű Örömök Földje?) - workshop Kovács (Kovi) Zoltánnal
Ha szükségét érzed némi változásnak, változtatásnak az életedben, ha fáradtnak, kimerültnek érzed magad, a legjobb helyen kopogtatsz. A határidők, a feszes munkatempó, a zsúfolt kirándulások megszokott kerékvágásából egy lassú, ráérős, ténylegesen derűs napok várnak Rád. Nem sietünk sehová, nincs zsúfolt programbeosztásunk, sem aggodalom, hogy valamiről lemaradunk. Borges, Lao-ce, Buddha, Thoreau néhány gondolata vezet Bennünket. Tudtad, hogy sok kortársunknak komoly gondot okoz a mezítlábas séta? A céltalan üldögélés vagy éppen a Csönd gyakorlása? Könnyed módszer önmagunk és a Derű felé :)


PÉNTEK 10:00-11:30

Könyvfitnesz - önismereterősítés az irodalomterápia eszközeivel Bolemant Lillával és Peniašková Vicával
Az irodalomterápia mint művészetterápiás módszer segít közelebb kerülni önmagadhoz. Egy irodalmi alkotáson keresztül megtanulod megélni és felvállalni érzelmeidet, oldódhat a szorongásod, új lehetőségekre lelhetsz saját életedben.

A foglalkozáson elolvasunk egy rövid irodalmi művet, de nem műelemzést végzünk, mint az irodalomórán, hanem a ti személyes élményeitek lesznek a fontosak, így jutunk el azokhoz a témákhoz, melyek benneteket foglalkoztatnak, és így vihettek haza olyan új lehetőségeket és megoldásokat, amelyekre eddig talán nem is gondoltatok.

A csoportmunka maximális létszáma 10 fő.

SZOMBAT 15:00-16:30

Lelkifröccs - workshop Gyetvai Anna viselkedéselemzővel
Az ÉLETÜNK FRÖCCSE tele van rengeteg összetevővel, melyeknek mindegyike jelent valamit, fontos számunkra, az életünkhöz tartozik. Vajon tudjuk, hogy mi az aránya a saját fröccsünknek? Észre tudjuk venni, hogy melyik összetevő derít jókedvre,  melyik okoz boldogságot, melyiktől tudunk megpihenni, melyik az amelyik megnyugtat? A workshop alkalmával saját fröccsünkbe kóstolunk majd bele, izgalmas technikákkal, mint például különböző léleksimogató játékok, relaxáció…

Gyere és lelkifröccsözzünk együtt!
A workshop maximális létszáma 12 fő.

 

Pedagógia, fejlesztés

CSÜTÖRTÖK 10:00-11:30

Jógik az iskolapadban - A gyerekjóga lehetőségei az oktatási intézményekben - workshop Földes Viktória trénerrel
Napjainkban már a nyugati kultúra is egyre inkább fedezi fel a jóga testre és lélekre gyakorolt jótékony hatását. A jóga rendszeres gyakorlása bizonyítottan hatékony a gyerekeknél is: először lehiggad a testük, később a tudatuk is megnyugszik, következésképp mozdulataik összehangoltabbak lesznek, koncentrációs készségük javul, nő a kitartásuk és az akaraterejük, tovább tudnak egy helyben megülni. Rájuk is igaz, ami mindenkire: a jógázás hozzásegít a képességek maximális kiteljesítéséhez.

A workshop során az érdeklődő pedagógusok, szülők, gyerekekkel foglalkozó szakemberek megismerkedhetnek a gyerekjóga alapelveivel és eszköztárukat bővíthetik a gyerekjóga módszereivel.

CSÜTÖRTÖK 13:00-14:30

Óvoda- vagy iskolaérett? Workshop az Artis Centrum alapítóival, Melecski Júlia gyógypedagógussal és Barthalos Réka konduktorral
A szülők gyakran megkérdezik: milyen biztos alapokat szükséges teremtenünk a gyermek életkorának megfelelő fejlettségi szint eléréséhez? Mikor iskolaérett a gyermekem? Hogyan tudom segíteni a fejlődését? Óvodás lesz a gyermekem, mire figyeljek fel? Milyen árulkodó jelei vannak a tanulási problémáknak? A workshopon lehetőségetek nyílik választ kapni az ilyen és ehhez hasonló kérdéseitekre, és abban is biztosak lehettek, hogy a válaszok a mindennapi fejlesztői gyakorlatra építenek. Maradt még kérdésetek? Tartsatok velünk!

CSÜTÖRTÖK 15:00-16:30

Élmény. Játék. Pedagógia. Workshop Kantár Hajnalka pedagógussal és Váczi Zoltánnal, a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely trénerével
Fogj egy mosómedvekört és egy asztronautát! Aprítsd össze karddal és pajzzsal! Szórd meg egy csipetnyi százlabdával! Tálald Zozó és Hajnalka módra!