2022. 07. 18

Ilyen volt a 2022-es Labirintus Udvar!

2022. július 12. és 17. között ismét ott voltunk a Gombaszögi Nyári Táborban, ahol különféle önismereti programokkal, interaktív előadásokkal és workshopokkal vártuk azokat, akik a figyelmüket szeretnék a lelki egyensúly és a belső fejlődés felé fordítani.

Image

A Labirintus Udvar programja már kedden, a Gombaszögi Nyári Tábor 0. napján elkezdődött. A délelőtt során befejeztük az udvar építésének és berendezésének utolsó simításait, hiszen délután már hivatalosan is megnyitott a Teaház, ahova már ekkor is folyamatosan érkeztek a vendégek. Az udvarban ekkorra már elkészült az idei Labirintus is, amelyet ezúttal is Halász Anita és Halász Péter építettek, hiszen ők vezették az egész héten a Labirintusjárásokat. Az elkészült Labirintust a programunk hivatalos kezdése előtt a szervezőcsapattal avattuk fel, amely számunkra a csapatépítés mellett egy kiváló lehetőség arra is, hogy mi magunk lelkileg is megérkezzünk, hangolódjunk és felkészüljünk a közös munkára.
A hivatalos programunkat Urbán Péter megnyitó köszöntése után a VándorLáss csapata indította. Az előadás keretében Kovács Kovi Zoltán három fiával együtt számolt be a közelmúltban szerzett tapasztalataikról, a beszélgetésüket már így a 0. napon is nagy érdeklődés övezte.

Image

Izgalmasan indult a szerdai napunk, hiszen ez volt az első olyan nap, amikor már reggeltől kezdve egészen estig futottak a programjaink. Az idei Labirintus Udvar egyik nagy újdonságát az jelentette, hogy csatlakozott a csapatunkhoz a Firesz, azaz a Fiatal Reformátusok Szövetsége, akik sokféle izgalmas témával gazdagították a programunkat. Az egyik ilyen újdonság a reggeli áhítat volt "Lelki Fröccs" címmel, amely minden reggel lehetőséget adott arra, hogy kicsit megálljunk és elcsendesedjünk a fesztivál forgatagában.
A délelőtt során az egyik visszatérő partnerünk, a GRUND workshopja következett Tegdes Egyházi Dóra vezetésével, aki ismét egy nagyon aktuális témát hozott - ezúttal a kütyük és a különféle közösségi média felületek használatával foglalkozhattak a résztvevők. Állandó délelőtti programunk volt a Labirintusjárás, amelyet idén is együtt vezetett Halász Anita és Halász Péter.
Egy másik állandó programunk volt az ebéd utáni idősávban a Gazdálkodj okosan! sorozat a Firesz jóvoltából, amelynek első témája a testünkre fordított figyelem és tudatosság volt. Ezzel párhuzamosan a VándorLáss foglalkozásán arról beszélgettünk, mit tehetünk mi magunk a háborúk, a pusztítás és az erőszak ellen. Kellemes meglepetés volt számunkra látni, hogy mindkét programot nagy érdeklődés övezte - ez az érdeklődés pedig kitartott a teljes tábor során. A programunk következő előadását a LelkiErőd csapata, azaz Ujpál Emőke és Nagy Annamária tartották, akik a szokásukhoz híven ismét egy olyan témát hoztak, ami sokakat megszólított - ezúttal a felnőttség és a szülőkről való leválás volt a fókuszban.
A nap fénypontjaként az esti idősávban Beck Zoli volt a vendégünk, akivel Farkas Gergely beszélgetett. Különleges élmény volt ez mindannyiunk számára, amelyben az őszinte megosztások és mély gondolatok mellett néhány dal is elhangzott. A sikeres nap végén elégedetten pakoltunk össze, hogy aztán együtt bulizhassunk a 30Y koncertjén.

Image

A csütörtöki napon is megtelt az udvar a lelkes és érdeklődő táborozókkal, izgalmas témákkal, jó beszélgetésekkel, sok-sok mosollyal és napsütéssel. A reggeli Lelki Fröccs után ismét indult a Labirintusjárás, ezzel párhuzamosan pedig Sikula Gábor önismereti workshopja zajlott, amelynek során az utazási élményeink mentén térképezhettük fel a lelkünket.
A meghirdetett előadások és worshopok mellett minden nap nyitva állt a Teaház, amely egész nap frissítő teákkal és limonádékkal fogadta a táborozókat. Emellett három másik folyamatosan futó program is várta az érdeklődőket: a Meghallgatlak, az Élő Könyvtár és a Jézus Coaching keretében a Firesz képviselőivel beszélgethettek különféle formában a jelentkezők.
A délután során teret kaptak a párkapcsolati témák is. Nagy népszerűségnek örvendett Süll Tamás előadása, amelyen a szexuális élet szerepéről, az azzal kapcsolatos tévhitekről és nehézségekről beszélgettünk. Demjén Anna workshopján a kommunikáció témája került terítékre. A Gazdálkodj okosan! sorozat második állomásán a pénzünkkel való gazdálkodás volt a téma Zsupcsan Zoltán jóvoltából, nem mindennapi tálalásban.
Ezen a napon két különleges VándorLáss előadást is hallhattunk. Galo Vilmos egy már elfelejtett felvidéki történetet, Nehézy Károly életét mutatta be, aki a 20. század egyik legkarizmatikusabb református lelkészegyénisége volt. Az esti idősávban Lencsés Zoltánt hallhattuk, aki a nepáli és himalájai élményeiről mesélt, sok-sok érdekességgel fűszerezve.

Image

A pénteki nap felülmúlta minden várakozásunkat, ugyanis ezen a napon, ahogy azt a fotók is jól mutatják, minden eddigi rekordot megdöntött a Labirintus Udvar látogatottsága. A délelőtt során az állandó programjaink mellett Demjén Anna workshopján a kapcsolataink működésével és azok jelentőségével foglalkozhattunk. Az ebéd után is egy hasonló téma következett, Pap Éva ugyanis a sématerápia világába kalauzolt el bennünket. Mindeközben a Gazdálkodj okosan! sorozat folytatásaként Strédl Terézia foglalkozásán arra nézhettünk rá, hogyan gazdálkodunk az erősségeinkkel és erőforrásainkkal.
A délután folytatásában két olyan előadás következett, ami sokak érdeklődését felkeltette. A VándorLáss workshopján Kovács Kovi Zoltán a karma jelentésével és működésével kapcsolatosan oszlatta el a tévhiteket. Ezzel párhuzamosan a Szólj be a papnak! előadásán is sok izgalmas téma került a terítékre, amely során bárki szabadon hozzászólhatott és kérdezhetett, a kérdésekre pedig Balázs Patrik katolikus pap, illetve Molnár Árpád és Szarvas László református lelkészek válaszoltak. 
A nap csúcspontjaként a mikrofont ismét egy pap vette át, ugyanis Pál Feri volt a vendégünk, aki immár 6. alkalommal járt a Labirintus Udvarban. Feritől idén is sokat tanulhattunk, a hatalmas érdeklődésnek és népszerűségnek örvendő előadása ezúttal sem okozott csalódást.

Image

A szombat délelőtti programunk egyik különlegessége Molnár Éva workshopja volt, amelyen a növények testünkre és lelkünkre kifejtett jótékony hatásával ismerkedhettünk meg. Ebéd után ismét egy TANDEM-es munkatársunk következett: Rabec István, a TANDEM egyik alapítója és képzője ezúttal a pozitív szemléletmód témáját hozta el nekünk. Ezalatt az időgazdálkodás különböző lehetőségeiről kaptunk egy gyakorlatias útmutatót Csobády Csilla jóvoltából a Gazdálkodj okosan! sorozat utolsó állomásaként.
A programunk a Grund workshopjával folytatódott, amelyen Tegdes Egyházi Dóra adott betekintést a biblioterápia világába. Ezzel párhuzamosan Esztergályos István előadását hallhattuk, aki a nem mindennapi életútjáról mesélt nekünk, jó néhány izgalmas témával fűszerezve. A Labirintus Udvar programja idén is egy esti VándorLáss előadással zárult, a vendégünk ezúttal Budai Attila - Etil világutazó volt, aki a keleti útjairól számolt be nekünk.

Image

Az egész szervezőcsapat nevében nagyon köszönjük mindenkinek, aki velünk tartott az idei Labirintus Udvar során. Bár testileg alaposan elfáradtunk, lelkileg feltöltődve tértünk haza, és hálásak vagyunk hogy idén is sok emlékezetes élmény, jó beszélgetés és értékes előadás kaphatott teret az udvarban. Találkozzunk jövőre is!

 

Image
kultminor

A program a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósult meg.