2015. 10. 30

Alapiskolás Mesterségem cíMERRE? pályaválasztási nap Muzslán

A muzslai Endrődy János Alapiskola hetedik, nyolcadik és kilencedik osztályos tanulóinak szervezett pályaválasztási nap délelőtti kiscsoportos foglalkozással indult. A tréning első részében a résztvevők önismerettel, saját erősségeikkel, és egymás pozitív tulajdonságainak visszajelzésével foglalkozhattak, kihangsúlyozva azokat a jellemzőket, melyeknek leginkább szerepük van a pályaválasztásban. Ezen tulajdonságok, tehetségek mentén elindulva a délelőtt második felében különböző nem formális gyakorlatokon keresztül juthattak közelebb a számukra legmegfelelőbb szakmához.

A délutáni program a délelőtti felismerésekre, tanulásokra építve olyan lehetőségeket kínált, melyeken keresztül a diákok megerősítést nyerhettek az általuk kiválasztott iránnyal kapcsolatban. Beszélgethettek tíz környékbeli középiskola képviselőivel, kérhettek egyéni pályaorientációs tanácsadást, készíthettek kreatív névjegykártyákat, óriás társasjátékon keresztül megismerkedhettek a középiskolás élet rejtelmeivel, felpróbálhatták az áhított szakma egyenruháját/munkaruháját, s végül, de nem utolsó sorban, beszélgethettek az egyes szakmák képviselőivel, akik az "Élő Könyvtárban" álltak rendelkezésre, hogy a diákok kérdéseit megválaszolhassák. A diákoknak szóló programokkal párhuzamosan a szülők és a tanárok rendhagyó szülői értekezleten vehettek részt, ahol információkat, eszközöket kaphattak ahhoz, hogy hogyan segíthetik még hatékonyabban gyermekeiket, diákjaikat a pályaválasztásban.

A mozgalmas nap végén, a tombolahúzást követően sok új információval és élménnyel a tarsolyukban térhettek haza a nagy döntés előtt álló résztvevők.