Életmesék Gömörből

Amikor végighallgatjuk vagy végigolvassuk egy másik személy élettörténetét, az azonosulás képessége által mi magunk is végigjárjuk gondolati és érzelmi szinten az őáltala végigjárt életutat. S ez által a lélek mélyebb rétegeiben mi magunk is tanulunk megküzdési stratégiákat, értékrendbeli támpontokat, bölcs útmutatásokat.

Az élettörténeti reflexió, amikor visszatekintünk életünk korábbi eseményeire és feltesszük magunknak a „honnan jöttem és hová tartok?” – kérdést, bármely élethelyzetünkben nagy hozadékkal járhat. Ez a fajta önismereti munka megtisztítja az értékrendünket, ráirányítja a figyelmünket a saját küldetésünkre, céljainkra, erőforrásainkra és motivációinkra, amelyekből erőt gyűjthetünk egy előttünk álló életszakaszhoz.

A Gömöri Életmesék projekt keretében több, mint harminc életútinterjút készítettünk el Medvesaljától Krasznahorkaváraljáig. Az itt közölt történetek teljes mértékben a valóságból származnak: felvidéki történelmük valóságából és az elbeszélők által megélt valóságból. Olvashatók egyenként és folyamatosan, egymástól függetlenül vagy összefüggésben, magányosan vagy közösségben. Ezen felül pedig arra bíztatjuk olvasóinkat, hogy ne csak olvassanak: érezzenek, gondolkodjanak, beszélgessenek és cselekedjenek is, aszerint, hogy mire indítja őket az itt olvasott sok-sok történet. Kalandos időutazást és lelkeket megérintő élményeket kívánunk!


Könyvünket nem áruljuk klasszikus módon. Az olvasóra bízzuk, mennyit szeretne adni érte. Az így beérkező adományokat a következő kötet megjelenésére fordítjuk.

Az Életmesék kötetek elérhetőek postai úton, vagy személyesen Komáromban, a TANDEM irodában (Duna rakpart 12. - a Danubius kollégium épülete), előzetes egyeztetést követőentandemno@tandemno.sk

Életmesék - élő történelem-mozaikok Gömörből