Hatékony konfliktuskezelés tréning

Konfliktusok voltak, vannak és lesznek is. Éppen ezért nem mindegy, mit kezdünk velük, hogyan kezeljük őket. Sokfélék vagyunk: vannak, akik kifejezetten félnek a konfliktusoktól, ódzkodnak tőlük, komoly energiát fektetnek abba, hogy elkerüljék őket. Mások lubickolnak a konfliktusokban, jól bírják a feszültséget, és akár még élvezik is, hogy győzhetnek, illetve legyőzhetnek másokat. A két véglet között – elkerülő és lubickoló – széles a skála. Ahhoz, hogy a konfliktusokat hatékonyan kezeljük, két dolgot – az önérvényesítést és az empátiát – egyszerre kell tudni jól működtetni.

A másfél nap célja nem az lesz, hogy a konfliktusok elkerüléséhez adjon segítséget, ugyanakkor mások legyőzéséhez sem kíván hozzájárulni. A tréning abban szeretne segíteni, hogy a résztvevők őszintén, nyíltan, a saját és a másik fél érzéseit figyelembe véve, hatékonyan tudják kezelni a konfliktusos helyzeteiket.

Hatékony Konfliktuskezelés tréning
What will you gain as a result?

A képzésen megértheted, hogy mit csinálsz jól és adott esetben mit szúrsz el a konfliktusos helyzetekben. Megismered a konfliktuskezelés módszertanát, logikáját és olyan eszközöket kapsz, amelyeket be tudsz vetni akár már másnap is. A hangsúly a konkrét, valós életből hozott helyzeteken való gyakorláson lesz, hogy a hatékony konfliktuskezelés módszer-, illetve eszközkészlete minél inkább a sajátoddá váljon, és az aktuális konfliktusaidban tudj előre lépni. Ennek feltétele a nyitottság és hajlandóság saját valós eseteket hozni. Mivel nem előadás és ismeretátadás lesz, hanem a résztvevők hozott eseteivel szeretnénk dolgozni, a résztvevők száma korlátozott: maximum 10 fő.

To whom is it recommended?

A képzést minden olyan felnőttnek ajánljuk, aki

  • úgy gondolja, hogy szinte már gyanúsan nincsenek konfliktusai;
  • úgy gondolja, hogy éjjel-nappal konfliktusokkal küzd;
  • úgy gondolja, hogy szeretné jobban képviselni magát a konfliktusos helyzetekben;
  • úgy gondolja, hogy jobban oda kéne figyelnie az emberekre, mert könnyen leteremti őket…